Enstjärnig kurs (CMAS/SSDF ★)

Enstjärnig dykkurs är grundkursen inom CMAS/SSDF. Kursen består av tre delar: Teorilektioner, praktik i skyddat vatten och praktik i öppet vatten.
Efter avslutad kurs har du tillräcklig kunskap och vattenvana för att dyka till max 20 meter tillsammans med en parkamrat med motsvarande eller högre utbildning. CMAS-dykcertifikat är välkända i hela världen.

Teorilektioner

Du får lära dig bland annat hur trycket påverkar kroppen, hur man väljer lämplig utrustning, vad man skall tänka på vid planering av ett säkert dyk. Du får även utbildning i Hjärt-lung-räddning. Totalt ingår sju teorilektioner som vi brukar hålla på fyra träffar kvällstid. Efter teorilektionerna hålls ett teoriprov.

Lektioner i skyddat vatten

Träningsdyk i pool eller i grunt skyddat vatten, exempelvis en insjö.
Vi börjar praktiken med att öva grundläggande dykfärdigheter i en simbassäng eller i grunt skyddat vatten. Vi tränar allt från att montera ihop utrustningen och dyka med den till livräddning. Här lär vi oss och övar alla praktiska moment vi behöver kunna i kursen så att vi känner oss säkra på dem innan vi börjar dyka i havet.

Lektioner i öppet vatten

Under en helg dyker vi i havet. Vi gör de övningar vi redan gjort i pool men vi passar också på att titta på och uppleva livet under ytan!
Inte minst, lär du känna nya kompisar i Chalmers dykarklubb!

Om eleven blir godkänd tilldelas den CMAS ★ Dykcertifikat (SS-EN 14153-2/ SS-ISO 24801-2 Autonomous diver) som medger eleven att apparatdyka till 20m tillsammans med parkamrat med motsvarande eller högre utbildning.

Grundkravet för att få börja kursen är:

Dykelever identifierar nakensnäckor